Bromfietsverzekering

Bromfiets-en bromscooterverzekeren.

Er zijn op hoofdlijnen drie soorten dekkingen: WA (wettelijke aansprakelijkheid), WA + Diefstal en WA + Volledig Casco (de zogenoemde All Risks). Sommige verzekeraars hebben de cascodekking opgedeeld in verschillende modules en voorwaarden.

Leeftijdscategorieën

Voor automaten, versnellers en snorfietsen is de leeftijd van de hoofdbestuurder mede bepalend. LET OP: Indien na een W.A.- of cascoschade blijkt dat de bestuurder van de bromfiets in een lagere leeftijdscategorie valt dan de hoofdbestuurder voor wie de polis is afgegeven, zal een (extra) eigen risico van EUR 250,- in rekening worden gebracht.

Beveiliging

Voor nieuwe verzekeringen is bij een diefstal of volledig-cascodekking naast het standaard slot een ART-slot klasse 3 verplicht. Als na diefstalschade blijkt dat er geen goedgekeurd ART-slot aanwezig was, vervalt het recht op uitkering.

De goedgekeurde ART-sloten zijn te vinden op http://www.stichtingart.nl/

Eigen risico

Het eigen risico bedraagt 10% van de cataloguswaarde bij een niet-diefstalschade en 20% van de cataloguswaarde bij diefstalschade.

Om één en ander vergelijkbaar te maken, hebben wij alle producten tot hier onderstaande hoofdcategorieën teruggebracht.

WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekering

Als eigenaar van een bromfiets of bromscooter bent u wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering vergoedt de schade die met uw bromfiets of bromscoote wordt toegebracht aan personen of eigendommen. De WA-verzekering biedt geen dekking voor schade aan uw eigen motor. Deze verzekering wordt meestal afgesloten voor bromfiets of bromscoote ouder dan 8 a 10 jaar.

WA + Diefstal

Naast de verplichte WA-dekking vergoedt deze verzekering de schade als gevolg van een aantal met name genoemde gebeurtenissen zoals diefstal.
Wettelijke aansprakelijkheid + diefstaldekking voor automaten, versnellers, snorfietsen en fiets met hulpmotor. Diefstaldekking is uitsluitend mogelijk in combinatie met een ART-slot klasse 3.

WA + Volledig Casco ( All-risks ) verzekering

Dit is de meest uitgebreide verzekeringsvorm die naast de verplichte WA-dekking de schade aan de eigen bromfiets of bromscooter vergoedt, als gevolg van een aanrijding (ook als u zelf de veroorzaker bent), vandalisme of diefstal.Deze verzekering wordt veelal afgesloten voor bromfiets of bromscooters van 0 tot vijf jaar oud. Bij een hoge bonus/maluskorting kan het interessant zijn om bij oudere bromfiets of bromscooters de volledig cascodekking te handhaven. Voor het casco-deel geldt meestal een eigen risico.

Volledig-cascodekking is uitsluitend mogelijk in combinatie met een ART-slot klasse 3.

Indien een diefstal- of een volledig-cascodekking is gesloten geldt bij schade het volgende: Vergoed wordt de oorspronkelijke catalogusprijs verminderd met een afschrijving van 2% per maand,totdat de bromfiets 36 maanden oud is.

Bel of mail gerust voor een geheel vrijblijvende afspraak of bereken uw premie.

Afspraak maken

Hebt u een keuze kunnen maken en wenst hulp door een erkende makelaar.
(http://www.erkendhypotheekadviseur.nl ons nummer van registratie 19798)

U kunt Joost Plus Assurantiën bellen voor een afspraak op tel. 0592-866010
( BGG 0621872290 ) of via de mail op onze mailadres: info@plusassurantien.nl

Facebook

Social media